Handige apps die helpen bij het opvoeden van uw kind

Opgroeiende kinderen hebben is heerlijk, maar opvoeden kan een lastig karwei zijn. Gelukkig kunnen wij u daar een handje bij helpen. Naast veel boeken en websites zijn er nu ook genoeg kinderapps voor uw smartphone die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en opvoeding van uw kind. Heeft u nog geen smartphone? In onze vergelijker kunt u uw smartphone vergelijken, want na het lezen van de top tien beste apps wilt u niets liever. Zo zijn er apps die aan een veilige woonomgeving bijdragen, eerste hulp bieden en voor een oppas aan huis zorgen. En niet te vergeten, de apps waarmee u uw kinderen kunt beschermen en geruststellen. Voor iedere ouder zit er wat tussen.

Bijvoorbeeld: tips voor buiten spelen

1. Babyfoon 3G (iOS, Android)icon babyfoon
Babyfoon 3G is de universele video en audio baby monitor. Met deze app hoort u elk geluid en ziet u live wat er gebeurt in de babykamer. Ook kunt u met uw baby communiceren. En is de baby wakker, dan laat de Babyfoon 3G app dit direct weten. De app dient geïnstalleerd te worden op twee iOS of Android toestellen en kent onbeperkt bereik.

Babyfoon app

2. Oei, ik groei! (iOS, Android, Windows)icon oeiikgroei
Met de Oei, ik groei! app bent u altijd op de hoogte van de mentale ontwikkeling van uw baby. Beter inzicht in de fases van de mentale ontwikkeling die uw baby doormaakt, helpt u hem beter te begrijpen. De app vertelt u wanneer de volgende ontwikkelingssprong plaats gaat nemen en wat u kunt doen om uw baby daarbij te helpen.

3. Kunst van Opvoeden (iOS, Android)icon kunstvanopvoeden
Opvoeden blijft een kunst. Met deze app krijgt u spelenderwijs inzicht in de effecten van de opvoedkeuzes die u maakt. Als gebruiker krijgt u dagelijkse situaties te zien die u ook beleeft bij het opvoeden van uw kind. Situaties worden voorzien van verschillende perspectieven en reactiemogelijkheden. Zo wordt er ook feedback gegeven op uw keuzes, waardoor u bewuster bezig bent met de opvoeding.

4. Veilig Groot Worden (iOS, Android)icon veiliggrootworden
Als ouder wilt u dat uw kind in een veilige woonomgeving opgroeit. Met deze app wordt uw huis gemakkelijk, goedkoop en snel kindvriendelijk. De app beschikt over veiligheidstips en koopadviezen, gerangschikt op de leeftijd van uw kind en de ruimte in het huis. De app is gericht op aanstaande ouders en ouders met opgroeiende kinderen.

5. EHBO Rode Kruis (iOS, Android, Windows)
icon EHBOrodekruisEen ongelukje zit in een klein hoekje. Het is daarom belangrijk om te weten hoe te handelen bij ongevallen. De EHBO app bevat handige tips en filmpjes voor de dertien meest voorkomende ongevallen met kinderen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld bloedneuzen, vingers tussen de deur, verslikken, brandwonden en bewusteloosheid.

6. Kids Timer (Android)icon kidstimer
Kinderen kunnen vaak moeilijk de tijd inschatten. Deze app leert uw kinderen met de tijd omgaan. U kunt kiezen uit twee opties: een blauwe timer die tot 12 minuten gaat en een rode timer die tot een uur gaat. Kids timer telt terug en geeft een geluidssignaal af zodra de ingestelde tijd afgelopen is. Zo kunt u tijd instellen voor het kijken van tv, spelen op computer of tablet of voor het slapen gaan.

7. Oppassen (iOS, Android)icon oppassen
Met de oppas-app wordt een geschikte opvang voor uw kind vinden heel eenvoudig. De app brengt ouders en gastouders in de buurt met elkaar in contact. U kunt een account aanmaken en een oproep plaatsen, de app doet de rest. Het is mogelijk om direct reacties te sturen, met elkaar te chatten en afspraken te maken.

8. Family Locator – GPS Phone Tracker (iOS, Android)icon familylocatorgpstracker
Met deze app hoeft u zich geen zorgen meer te maken over waar uw kinderen zijn. Met de Family Locator kunt u de locatie van uw gezinsleden bepalen en meldingen ontvangen wanneer ze een onveilige locatie betreden of wanneer ze op gewenste locatie zijn. Bovendien krijgt u altijd een waarschuwing met exacte locatie bij noodgevallen. Houd een oogje in het zeil zonder dat uw kinderen het weten!

9. Qustodio Parental Control (iOS, Android)icon qustodioparentalcontrol
Qustodio Parental Control is een betrouwbare app om het internetgedrag van uw kinderen te controleren. De app blokkeert ongepaste en gevaarlijke websites en houdt webgeschiedenis en social media activiteiten bij. Bovendien werken alle functies real-time waardoor u ieder gewenst moment alle activiteiten kunt zien via de Family Portal. U krijgt ook een alarm als er iets fout gaat.

10. Ignore No More (iOS) icon ignorenomore
Belt uw kind ook nooit terug? Met deze app kunt u de telefoon van uw kind blokkeren totdat hij dat wel doet! Ignore No More vergrendelt de telefoon van een ander met een uniek wachtwoord. Als het kind contact heeft opgenomen met de ouder, krijgt hij het wachtwoord om de vergrendeling te verwijderen. U dient eerst de app op beide toestellen te downloaden en aan elkaar te koppelen, voordat het werkt.

Handig overzicht voor kinderapps

Met deze handige apps bent u een voorbereide ouder, klaar om aan de ontwikkeling en opvoeding van uw kind bij te dragen en hem te helpen opgroeien. Alle apps zijn te downloaden op uw smartphone en bovendien ook makkelijk in gebruik. Daarnaast zijn de apps geschikt voor de populairste besturingsystemen, namelijk iOS en Android.

Deel dit bericht met wie je maar wil!