Vraagouder

Wie kinderopvang zoekt, is bij Kinderopvang de Leilinde aan het juiste adres. Bij Kinderopvang de Leilinde zijn de kernwoorden: persoonlijke karakter, flexibiliteit, kleinschaligheid en betaalbaar. Met name de grote flexibiliteit van opvang via Kinderopvang de Leilinde, is voor veel vraagouder(s) doorslaggevend. Maar minstens zo belangrijk is de goede zorg die door de gastouder wordt geboden, die overeenkomt met de wens van de vraagouder(s). De lijn van opvoeden wordt in feite doorgezet door de gastouder.

Met gastouderopvang zijn er  geen problemen met strakke venstertijden waarop het kind gehaald of gebracht moet worden. Een ander groot voordeel van opvang via Kinderopvang de Leilinde, is dat u alleen de uren van de gastouders betaald die ze ook daadwerkelijk opvangt. U betaalt hierdoor nooit meer te veel aan opvangkosten. Kinderopvang de Leilinde gaat voor de hoogte kwaliteit. Naast de kwaliteit die wij bieden, verzorgen wij als één van de weinige bureau’s ook noodopvang. Zo bent u als ouder altijd verzekerd van betrouwbare opvang. Bij andere bureau’s moet u daar apart voor betalen, maar vaak bieden zij geen noodopvang aan.

Gastouderopvang via Kinderopvang de Leilinde is eigenlijk een beetje thuiskomen. Net iets anders als thuis, maar toch vertrouwd, persoonlijk en heel leuk.

Wat mogen ouders van een gastouder verwachten?

Alleen het allerbeste voor je kind. Dat is wat je als ouder wilt. Daarom is het kiezen van de juiste gastouder een belangrijke taak.

Naast een liefdevolle persoon waar het goed mee klikt, heeft de gastouder ook een pedagogische taak. Dat wil zeggen dat gastouders vier opvoedingsdoelen nastreven:

Emotionele veiligheid
Het streefdoel is dat de veiligheid centraal staat

Persoonlijke competentie
Het streefdoel is dat uitdaging centraal staat

Sociale competentie
Het streefdoel is dat de opvoedingsrelatie centraal staat

Waarden en normen
Bij dit streefdoel staat balans centraal