Tips voor buiten spelen

Blokje om wandelen

Blokje om wandelen
Ga op ontdekking in je eigen buurt! Wandel een blokje om het huis of door je straat op verschillende manieren: met de fiets, te voet, achteruit, al
hinkelend, met een blinddoek (en natuurlijk een hulpje mee)…
Of neem de teddybeer aan de riem mee uit wandelen en ontdek je buurt! Misschien kun je wel kleine verrassingen maken voor je buren zoals een mooie kaart of tekening en die in hun brievenbus stoppen. Wie weet krijg je wel post terug?

Bijvoorbeeld: tips voor buiten spelen

Lampionnen maken

Donkere dagen vragen om gezelligheid! Wist je dat je heel eenvoudig een gezellige lampion kunt maken? Neem een oud blikje en maak er met een hamer en een spijker gaatjes in. Dat kunnen er veel zijn, misschien wel in een patroon? Schilder het blikje in een vrolijk kleur en hang er een ijzerdraadje aan. Een lampje erin en klaar! Of neem een glazen potje en plak er doorschijnend gekleurd papier op, ook dat geeft een mooi effect! En: als het buiten donker is, kun je ermee gaan wandelen.

Sneeuw? spelen maar!

Wie weet sneeuwt het binnenkort wel! Dan kun je natuurlijk een sneeuwman gaan maken, maar heb je wel eens aan een sneeuwegel (een hoopje sneeuw met een spitse snuit en takjes erin) of een sneeuwslang gedacht? Of: kleed je sneeuwman aan in een thema, als piraat of toch liever een bruid?
Of doe de grote vreselijke sneeuwman na: knip grote voeten uit stevig karton, hang ze onderaan je schoen en ga op die manier wandelen in de verse sneeuw. Waar komt dat mysterieuze spoor vandaan? Nu maar hopen op een witte kerst…!

Deel dit bericht met wie je maar wil!