Cursus: kinder EHBO

Onderzoekt wijst uit dat de eerste minuten direct na het ongeval het belangrijkste zijn om erger letsel te voorkomen. Het kunnen zelfs de levensreddende minuten zijn! Daarom is het van groot belang dat u weet hoe u dient te handelen en eerst hulp kunt bieden. Via de cursus kinder EHBO wordt u in de gelegenheid gesteld om via de cursus kinder EHBO op een verantwoorde manier eerste hulp bij ongelukken kunt bieden. Als u deze online cursus volgt voldoet u als gastouder aan de gestelde eisen.

Tijdens de cursus krijgt u inzicht in

  • Kenmerken van het gedrag van zuigelingen bij ziekte en ongevallen.
  • Ongevallen die zich voor kunnen doen bij kinderen in alle leeftijdscategorieën.
  • Wat als eerste te doen te doen bij eventuele (levensbedreigende) ongevallen.
  • Hoe ongevallen te voorkomen.

Hoelang duurt de cursus?

Deze online cursus kunt u volledig in eigen tempo volgen. Dit kan gewoon wanneer het u uitkomt vanuit uw huis met de computer. De cursus is leuk en de lesstof wordt gevarieerd aangeboden met filmpjes, oefeningen en een eindtoets. Als u hiervoor geslaagd bent volgt er een afsluitende praktijksessie. Tijdens deze praktijksessie worden onder andere onderdelen zoals reanimatie, het aanleggen van een mitella en het handelen bij verstikking behandeld. Deze praktijksessies worden op meer dan 200 locaties in Nederland aangeboden.

Tarieven per cursist

De kosten voor de cursus Eerste Hulp Aan Kinderen speciaal voor gastouders  en ouders worden tegen kostprijs aangeboden. Wist u dat de meeste zorgverzekeraars tot wel 75% procent van de kosten voor de cursus kinder EHBO vergoeden? Klik hier om te kijken of uw verzekeraar de cursus vergoed.

Vergoeding via uw werkgever?

Als u tijdens uw huidige werk in aanraking komt met kinderen en u bent in loondienst dan kunt u aan u werkgever vragen om de cursus volledig of deels te vergoeden.

Vergoeding via de Belastingdienst

Als u als freelancer of zelfstandig ondernemer in aanraking komt met kinderen dan kunt u de kosten voor deze cursus aftrekken van uw inkomsten. Dit kan u een besparing tot wel 40% opleveren.
Bent u zelfstandig ondernemer of freelancer en komt u tijdens uw werk in aanraking met kinderen (als gastouder bijvoorbeeld)? Dan kunt u de kosten voor de cursus aftrekken van uw inkomsten als ondernemer of freelancer. Dit levert u een besparing op tot 40%.

Inschrijven

Via onderstaande button kan je je inschrijven voor de cursus: Kinder EHBO via Kinderopvang de Leilinde